5 ιδέες για παιδικά πάρτυ σε εξωτερικό χώρο

Τώρα που έχει έρθει το καλοκαίρι, τι καλύτερο από το διοργανώσετε για το παιδί σας ένα παιδικό πάρτυ σε εξωτερικό χώρο, ώστε να χαρεί τον ήλιο και τον ωραίο καιρό παρέα με τους φίλους του. Άλλωστε, σε εξωτερικό χώρο, όπως στον κήπο, την πυλωτή της πολυκατοικίας, κάποιο πάρκο ή παραλία, υπάρχει η δυνατότητα το παιδί να καλέσει περισσότερους καλεσμένους και να γίνουν διάφορα παιχνίδια και δραστηριότητες, ώστε τα παιδιά να χαρούν με την ψυχή τους, πολύ περισσότερο από ό,τι κλεισμένα σε ένα σαλόνι. Παρακάτω, σας προτείνουμε μερικές ξεχωριστές ιδέες για πάρτυ έξω από τους τέσσερις τοίχους που εγγυώνται σίγουρη επιτυχία.

Παιδικό πάρτυ με θέμα: Survivor party

Δεν πάει πολύς καιρός που τα παιδιά φανατίζονταν με το παιχνίδι επιβίωσης και ονειρεύονταν να συμμετάσχουν και εκείνα σε ένα στίβο μάχης. Ε, λοιπόν, δεν υπάρχει καλύτερη ιδέα από το να τα συγκεντρώσετε όλα μαζί, να τα χωρίσετε σε δύο ομάδες και να οργανώσετε διάφορα ομαδικά παιχνίδια που θα θυμίζουν Survivor, όπως σκυταλοδρομίες, παιχνίδια ισορροπίας, αγώνες ταχύτητας, κουίζ, τσουβαλοδρομίες και περάσματα από τούνελ και εμπόδια. Για τη διακόσμηση του παιδικού πάρτυ, προσθέστε διάφορα στοιχεία, όπως τοτέμ, μπαλόνια σε σχήμα φοίνικα και ανανάδες, ώστε να δημιουργήσετε μια εξωτική ατμόσφαιρα.

Παιδικό πάρτυ με θέμα: Κυνήγι χαμένου θησαυρού

Για να οξύνετε τη σκέψη των παιδιών αλλά και να τα ωθήσετε να αθληθούν και να ιδρώσουν δημιουργικά, μπορείτε σε συνεργασία με έναν ανιματέρ να διοργανώσετε ένα παιχνίδι χαμένου θησαυρού με δύο ομάδες, οι οποίες θα συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες, όπως κουίζ, παιχνίδια ευλυγίσιας και φαντασίας, παζλ και γρίφους. Μάλιστα, σε ένα τέτοιο παιδικό πάρτυ μπορείτε να δώσετε και ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως για παράδειγμα πειρατικό πάρτυ, στο οποίο οι πειρατές –οι καλεσμένοι σας- ψάχνουν τον κρυμμένο θησαυρό σε ένα εξωτικό νησί της Καραϊβικής ή του Ειρηνικού.

παιδικά πάρτυ sweebies

Παιδικό πάρτυ με θέμα:  Barbeque party

Για μεγαλύτερα παιδιά μπορείτε να κάνετε barbeque party. Αφήστε τα να παίξουν με τις ώρες στον κήπο ή το πάρκο, ψήστε μαζί τους μπριζόλες και λουκάνικα, ενώ μπορείτε να διοργανώσετε και διαγωνισμό ψησίματος, στον οποίο το καλύτερα ψημένο κρέας κερδίζει ένα δώρο. Οι μικροί ψήστες θα ενθουσιαστούν!

Παιδικό πάρτυ με θέμα:  Θερινό σινεμά

Μία άλλη πρωτότυπη ιδέα είναι να δημιουργήσετε ένα σκηνικό θερινού σινεμά. Τα μόνα που χρειάζεστε στον κήπο είναι έναν προβολέα, έναν λευκό μεγάλο τοίχο, μερικές καρέκλες και άφθονο ποπ κορν. Αποφασίστε την ταινία μαζί με το παιδί σας, στείλτε τις αντίστοιχες προσκλήσεις και είστε έτοιμοι.

Παιδικό πάρτυ με θέμα: Ινδιάνοι και Καουμπόη

Χωρίστε τα παιδιά σε δύο ομάδες. Η πρώτη θα είναι οι Ινδιάνοι που θα φορούν καπέλα με φτερά και η δεύτερη οι Καουμπόη που θα φορούν καουμπόικα καπέλα, μπότες και σήματα σερίφη. Κρεμάστε κάποια διακοσμητικά στοιχεία από τα δέντρα, όπως γιρλάντες με ινδιάνικα σύμβολα και κάκτους, για να μπουν τα παιδιά στο πετσί του ρόλου. Ύστερα, ενθαρρύνετε τους καλεσμένους σας να παίξουν διάφορα παιχνίδια, όπως κρυφτό ή κυνηγητό. Μέσα σε αυτή την ατμόσφαιρα και ένα τέτοιο concept ο ενθουσιασμός θα είναι σαφώς εντονότερος! Πάντα τα θεματικά παιδικά πάρτυ καταπλήσσουν τα παιδιά και τα κάνουν να χαίρονται περισσότερο με το κάθε τι.