Εξοπλισμός καταστημάτων: οικονομικές λύσεις για να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση με μικρό κεφάλαιο

Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια οικονομικής κρίσης, δεν είναι λίγοι οι μισθωτοί που είδαν τις δουλειές τους να χάνονται, έμειναν άνεργοι και δεν κατάφεραν να ξαναβρούν δουλειά. Έτσι, πολλοί σκέφτονται να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση, ώστε να επενδύσουν τα όποια χρήματα μπορεί να έχουν στην άκρη και να έχουν ένα αξιοπρεπές μηνιαίο εισόδημα. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι έχουν ένα μικρό κεφάλαιο στην άκρη, το οποίο δεν επαρκεί για να ανοίξουν κάποια μεγάλη επιχείρηση. Γι’ αυτό, ψάχνουν έξυπνες ιδέες για οικονομικό εξοπλισμό καταστημάτων, ειδικά στο χώρο της εστίασης, ο οποίος είναι από τους λίγους που γνωρίζει άνθιση στην Ελλάδα της κρίσης. Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι οικονομικές λύσεις, για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση με μικρό κεφάλαιο;

Καφετέρια

Οι καφετέριες καθώς και τα καταστήματα για καφέ take away πληθαίνουν συνεχώς σε όλες τις περιοχές, καθώς ο εξοπλισμός καταστημάτων τέτοιου είδους δεν είναι ιδιαίτερα ακριβός και η πελατεία θεωρείται σίγουρη. Πριν προχωρήσετε, όμως, σε αυτό το βήμα, πρέπει να αναλογιστείτε ότι πλέον ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και δεν θα μπορέσετε να επιβιώσετε αν δεν προσφέρετε κάτι πραγματικά διαφορετικό. Αυτό μπορεί να είναι εξαιρετική ποιότητα καφέ, ροφήματα που δεν μπορεί κάποιος να βρει αλλού, όπως καφές σε ξεχωριστές γεύσεις, ή λαχταριστά snacks που πρώτοι θα λανσάρετε στην Ελλάδα. Έχει αποδειχθεί ότι ο καταναλωτής θα αναζητήσει απλά την καλύτερη τιμή όταν τα προϊόντα είναι ίδια, όμως θα ξεφύγει από αυτή τη λογική όταν βρει κάτι καινοτόμο και πρωτότυπο.

Παγωτατζίδικο

Τα καταστήματα παγωτών κάνουν επίσης θραύση, επειδή είναι συνήθως πολύ μικρά και συνεπώς το κόστος μειώνεται. Ωστόσο, ενώ μπορεί να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα από τον εξοπλισμό καταστημάτων παγωτού, ενδέχεται να πληρώσετε ακριβά το brand, αν αποφασίσετε να επενδύσετε σε εταιρεία franchise, όπως κάνουν οι περισσότεροι. Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να λανσάρετε και εδώ κάτι διαφορετικό, όπως παγωτό χωρίς παγωτομηχανή ή παγωτό σε γεύσεις εντελώς διαφορετικές από ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά.

  Street food

Το street food έχει έρθει για τα καλά και στην Ελλάδα και δεν είναι λίγοι οι νέοι επιχειρηματίες που σκέφτονται να ανοίξουν ένα τέτοιο εστιατόριο. Το μαγαζί θα είναι μικρό και θα χρειαστεί να επενδύσουν σε έναν από τους οικονομικότερους εξοπλισμούς καταστημάτων εστίασης. Το θέμα με τα εστιατόρια street food είναι ποια κουζίνα θα επιλεγεί καθώς ο σεφ που θα προσλάβετε, αφού ιδιαίτερα στις ασιατικές κουζίνες αυτό παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Σίγουρα, επίσης, θα χρειαστεί να κάνετε μία πολύ καλή έρευνα αγοράς στην περιοχή, στην οποία σκέφτεστε να ανοίξετε το μαγαζί σας, για να ξέρετε τι γκάμα φαγητών προτιμάει το target group σας.

Σουβλατζίδικο

Τα σουβλατζίδικα ανοίγουν σαν τα μανιτάρια σε όλη την Ελλάδα και γενικά δεν αποτυγχάνουν, επειδή δεν απαιτούν επένδυση μεγάλου ύψους και το σουβλάκι είναι ένα φαγητό που ο Έλληνας δεν θα πάψει ποτέ να λατρεύει. Φυσικά, το ζήτημα του ανταγωνισμού παραμένει, αφού αυτό που προσφέρετε εσείς το προσφέρουν δεκάδες άλλοι σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων. Συνεπώς, μια καλή ιδέα για να διαφοροποιηθείτε είναι να δώσετε στους καταναλωτές κάτι ακόμα, όπως μια ξεχωριστή συνταγή ή επιλογές για υγιεινό σουβλάκι.

Πηγή: Kmstoredesign.gr