Ράφια καταστημάτων: 5 λόγοι να τα προτιμήσετε

Αν τώρα ανοίγετε την επιχείρησή σας ή σκέφτεστε να προχωρήσετε σε κάποια ανακαίνιση, ίσως να αναρωτιέστε τι μπορείτε να κάνετε, για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο το χώρο σας και να αναδείξετε τα προϊόντα σας αποδοτικά και ελκυστικά. Η απάντηση που ίσως δεν είχατε σκεφτεί μέχρι τώρα είναι απλή: ράφια καταστημάτων! Παρόλο που στο εξωτερικό κάνουν θραύση, στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούνται με την ίδια αφοσίωση, όμως είναι απίστευτο το πόσα πλεονεκτήματα έχουν, ειδικά για τα μικρά μαγαζιά. Διαβάστε παρακάτω μόνο μερικούς από τους λόγους που κάνουν τα ράφια καταστημάτων τόσο βολικά και θα εκπλαγείτε που δεν τα είχατε λατρέψει και εσείς όπως τα λατρεύουν τόσοι και τόσοι interior designers.

Αποτελεσματική παρουσίαση προϊόντων

Το θέμα με την παρουσίαση των προϊόντων είναι να γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να προσελκύει το μάτι του πιθανού πελάτη που μόλις έχει μπει στο μαγαζί αλλά να μην τον κουράζει. Τα ράφια καταστημάτων δίνουν τη δυνατότητα να τοποθετήσετε αυτό που θέλετε να προωθήσετε στο ύψος των ματιών των πελατών αλλά και να του δώσετε χώρο να αναπνεύσει, ώστε να αναδεικνύεται και να τραβάει το βλέμμα μετατρέποντας τον περαστικό σε πελάτη. Παράλληλα, πάνω στο ράφι τα προϊόντα μπορούν να συνδυαστούν και μεταξύ τους φτιάχνοντας ένα σύνολο με τη δική του ιστορία και το δικό του ύφος.

Εξοικονόμηση χώρου

Ένα μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα στα καταστήματα με μικρό χώρο, είναι πού θα χωρέσουν όλα τα είδη προς πώληση χωρίς να μοιάζουν στοιβαγμένα και ακατάστατα. Στους πάγκους δεν μπορούν να στριμωχτούν όλα, ενώ στα συρτάρια απλώς δεν θα γίνουν αντιληπτά από κάποιον που δεν γνωρίζει με ακρίβεια τι υπάρχει εκεί μέσα. Με τα ράφια για μαγαζιά μπορεί να βρεθεί η ενδιάμεση λύση και να αξιοποιηθεί ο κάθετος χώρος, ώστε να κερδίσετε μερικά τετραγωνικά επιπλέον.

Μέρος της διακόσμησης

Εκτός από πολύ πρακτικά στοιχεία της διαρρύθμισης του μαγαζιού, τα ράφια καταστημάτων μπορούν να αποτελέσουν και μέρος της διακόσμησης. Καθώς μπορούν να είναι εντελώς ξεχωριστά, όπως για παράδειγμα όταν είναι από γυαλί ή μέταλλο σε industrial design, πηγαίνουν τη διακόσμηση ένα βήμα παραπέρα βάζοντας τη δική τους πινελιά.

ραφια καταστηματων

Οικονομική επιλογή

Τα ράφια είναι μια πολύ οικονομική επιλογή τόσο στην κατασκευή τους όσο και την αγορά τους. Επίσης, επειδή συνήθως αποτελούν απλές και λιτές κατασκευές, αποτελούν διαχρονικά κομμάτια, τα οποία μπορούν να κρατηθούν ανέπαφα και να μη χρειαστεί να αντικατασταθούν σε μια ενδεχόμενη ανακαίνιση. Επιπλέον, εκτός από το γεγονός ότι δεν φεύγουν από τη μόδα, είναι και πολύ εύκολο να προσαρμοστούν σε διαφορετικές διαστάσεις και νέες ανάγκες του χώρου.

Ανθεκτικά και ασφαλή έπιπλα

Με την προϋπόθεση φυσικά ότι θα στερεωθούν σωστά και με όλες τις οδηγίες στον τοίχο, τα ράφια είναι ανθεκτικές και ασφαλείς κατασκευές που ανταποκρίνονται σε όλα τα σύγχρονα standards, είναι εύκολα διαχειρίσιμα και δεν απαιτούν καμία ιδιαίτερη συντήρηση.

Αν ψάχνετε λύσεις και για το δικό σας κατάστημα πατήστε εδώ