Παιχνίδια για σκύλους: τι πρέπει να προσέξετε

Τα παιχνίδια για σκύλους είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνετε τον τετράποδο φίλο σας ευτυχισμένο. Όχι μόνο τον κάνουν να κινείται και να ασκείται, ώστε να μην πάρει κιλά και να διατηρηθεί σε ένα πολύ καλό σωματικό βάρος μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Επιπλέον, του δίνουν τη δυνατότητα να απασχοληθεί, να οξύνει το νου του και να νιώσει χρήσιμος. Ένα ακόμα όφελος των παιχνιδιών για σκύλους είναι ότι συμβάλλουν στο δέσιμο του σκύλου με το αφεντικό του και την προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ τους. Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών για σκύλους στα pet shop, όμως το θέμα είναι να προσέξετε κάποια πράγματα μέσα στην πληθώρα των προϊόντων που θα βρείτε, ώστε ο σκύλος σας να είναι χαρούμενος και ασφαλής.

παιχνίδια για σκύλους - σχοινιά

Μέγεθος

Όταν πρόκειται για μπάλες, ένα από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια των σκύλων, πρέπει να είστε προσεκτικοί με το μέγεθός τους. Οι πολύ μεγάλες μπάλες σίγουρα δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για ένα μικρόσωμο σκυλάκι, όμως ο κίνδυνος κρύβεται στα μικρά μπαλάκια. Ειδικά για τα μεγαλόσωμα σκυλάκια τα μικρά μπαλάκια μπορούν πολύ εύκολα να καταποθούν. Προτιμότερο είναι να επιλέξετε λαστιχένια μπαλάκια που είναι κατάλληλα για δάγκωμα, ώστε ο σκύλος σας να αρχίσει να τα μασουλάει σιγά σιγά και όχι να τα καταπιεί ολόκληρα.

Παιχνίδι σκύλου latex

Παιχνίδια για τα δόντια

Πολλά από τα παιχνίδια για σκύλους είναι πολύ καλοί εξασκητές των δοντιών του σκύλου σας. Όταν, λοιπόν, αγοράζετε ένα παιχνίδι, όπως μπαλάκι ή παιχνίδι με σκοινιά, μπορείτε να διαλέξετε την εκδοχή, η οποία είναι αρκετά σκληρή και ελαστική, για να μπορεί το σκυλάκι σας να δαγκώνει το παιχνίδι χωρίς να το καταστρέψει από την πρώτη μέρα. Έτσι, θα αποφύγετε να πηγαίνει ύστερα ο σκύλος σας, ειδικά αν είναι κουτάβι, και να μασουλάει τα έπιπλα ή τα παπούτσια, ενώ ταυτόχρονα θα είστε σίγουροι ότι το παιχνίδι δεν θα διαλυθεί αμέσως με το πρώτο δάγκωμα σε μικρά κομμάτια που μπορεί έπειτα ο σκύλος να καταπιεί.

Παιχνίδια με μπαταρίες

Αν κάνετε ως δώρο στο σκυλάκι σας κάποιο τηλεκατευθυνόμενο ή αυτόματο παιχνίδι με μπαταρίες, τότε προσέξτε να επιβλέπετε τη διαδικασία και να μην αφήνετε μόνο του τον αγαπημένο σας φίλο με αυτό, ώστε να μην το χαλάσει ή να δαγκώσει κάποιο ακατάλληλο εξάρτημα.

διαδραστικά παιχνιδια για σκυλουσ

Διαδραστικά παιχνίδια για σκύλους

Τα διαδραστικά παιχνίδια για σκύλους είναι παιχνίδια, τα οποία ωθούν το κατοικίδιό σας να λύσει γρίφους προκειμένου να κερδίσει μια λιχουδιά. Σιγουρευτείτε ότι έχετε τουλάχιστον ένα τέτοιο παιχνίδι στη συλλογή του σκύλου σας. Παιχνίδια τέτοιου είδους θα ωθήσουν το σκυλάκι σας να εργαστεί, για να κερδίσει την επιβράβευση, να νιώσει χρήσιμο και έξυπνο, ενώ συγχρόνως μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θετική εκπαίδευση του σκύλου σας. Στην αρχή, μπορεί αυτός να δείχνει να μην έχει ιδέα πώς να λύσει το αίνιγμα, όμως μην τον αφήσετε να τα παρατήσει. Με λίγη προσπάθεια και υπομονή θα τα καταφέρει και τότε η χαρά του θα είναι μεγάλη. Όταν μάθει πώς να χειρίζεται τέτοια παιχνίδια, μπορείτε να του τα αφήνετε όταν λείπετε, ώστε να μη βαριέται μόνος του.

 

 

 

Pet Shop Online Pet Astero