Online pet shop Pet-astero skulos me anapiria

Το να υιοθετήσουμε ένα ζωάκι από το δρόμο είναι μια σπουδαία πράξη αγάπης, όμως το να πάρουμε στο σπίτι μας ένα σκυλάκι ή γατάκι με προβλήματα υγείας είναι η ύψιστη καλοσύνη. Λόγω της δύσκολης ζωής των αδέσποτων υπάρχουν πολλοί σκύλοι και γάτες που έχουν κάποιο πρόβλημα χωρίς ωστόσο να απειλείται η ζωή τους. Αν αποφασίσουμε να κάνουμε δικό μας ένα τέτοιου είδους ζωάκι η ζωή μας θα γίνει ομορφότερη και γεμάτη αγάπη. Λόγω της έμφυτης προσαρμοστικότητας των ζώων τα ανάπηρα ζώα μαθαίνουν εύκολα στις νέες συνθήκες και πολλές φορές δεν χρειάζεται να κάνουμε καμία αλλαγή για να τα βοηθήσουμε, ενώ η αγάπη που μας ανταποδίδουν είναι τεράστια και συνηθίζουν να μας δείχνουν την τρυφερότητά τους με κάθε τρόπο, σαν να καταλαβαίνουν το καλό που τους έχουμε προσφέρει.

Online pet shop Pet-astero skulos me anapiria

Για ένα τυφλό γατάκι ή σκυλάκι τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαντάζεστε. Η όραση δεν είναι η βασικότερη αίσθηση στα ζώα, όπως στους ανθρώπους, και έτσι η προσαρμογή γίνεται εύκολα. Το ζώο προσανατολίζεται με βάση την αφή, που προκύπτει από τα μουστάκια, και την ακοή, που είναι η σημαντικότερη μαζί με την όσφρηση λειτουργία στους σκύλους. Για το αρχικό διάστημα, αν το ζώο είναι ενήλικο και η αλλαγή λόγω της τύφλωσης είναι τεράστια, μπορείτε και εσείς να το βοηθήσετε. Υπάρχουν σε διάφορα pet shop ειδικά παιχνίδια σκύλων που τα εκπαιδεύουν να στηρίζονται περισσότερο στις άλλες αισθήσεις και όχι στην όραση κάνοντάς τα ταυτόχρονα να διασκεδάζουν. Κάτι που πρέπει να προσέξετε είναι οι πολύ αιχμηρές γωνίες στα έπιπλα, αφού ενδέχεται το πρώτο διάστημα το ζώο, μέχρι να βρει τον προσανατολισμό του, να κουτουλάει, ενώ οπωσδήποτε πρέπει να περιφράξετε το μπαλκόνι ή να έχετε κλειστές μπαλκονόπορτες, για να μην πέσει το ζώο από κάτω.

Για τα ζώα που τους λείπει κάποιο ή ακόμα και περισσότερα άκρα τα πράγματα είναι ακόμα πιο εύκολα. Τα τρίποδα ζώα μπορούν να κινηθούν με χαρακτηριστική ευκολία που θα μας εκπλήξει, όμως για τα δίποδα η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική. Για τα τελευταία καλό είναι να προμηθευτείτε από ένα online pet shop το ειδικό καροτσάκι για την περίπτωση έλλειψης των πίσω ποδιών, το οποίο θα τα βοηθήσει να κινηθούν με άνεση, αφού χωρίς αυτό θα πρέπει να σέρνονται και πιθανώς να αυτοτραυματιστούν. Αν ο σκύλος δεν έχει χάσει κάποιο πόδι, αλλά είναι παραπληγικός ή έχει έντονες δυσπλασίες που τον δυσκολεύουν στην κίνηση, εφόσον δεν μπορεί να γίνει κάποιο χειρουργείο, θυμηθείτε ότι υπάρχουν ειδικές σκυλοτροφές, οι οποίες βοηθούν τους χόνδρους, τους τένοντες και τα κόκαλα να ανακάμψουν και μπορούν να έχουν θεαματικά αποτελέσματα στην αποκατάσταση της κινητικότητας του ζώου.

Η πιο δύσκολη περίπτωση είναι τα παράλυτα ζώα λόγω κάποιου κατάγματος στην σπονδυλική στήλη. Σε αυτή την περίπτωση απαιτείται επιπλέον φροντίδα, αφού σε μεγάλο ποσοστό οι παράλυτοι σκύλοι και γάτες, εκτός από τα πίσω άκρα και την ουρά, δεν ελέγχουν τις λειτουργίες της κύστης και του εντέρου. Ωστόσο, σε όλα τα pet shop μπορείτε να βρείτε ειδικές πάνες που προσαρμόζονται στο ζώο και του δίνουν ελευθερία κινήσεων και μια αξιοπρεπή ζωή.

 

 

Πηγή: Online pet shop Pet-astero.gr