χριστουγεννιατικος στολισος για τζακι

Κάθε φορά μόλις μπαίνει Δεκέμβριος, με πιάνει ένας μικρός πανικός. Ποιον, εμένα, που λατρεύω τα Χριστούγεννα και κάποτε λάτρευα να στολίζω όχι μόνο το δικό μου σπίτι αλλά και των φίλων μου. Μόνο που όταν μεγαλώνεις και η μέρα σου γεμίζει με υποχρεώσεις, ο ελεύθερος χρόνος για τέτοια μικρά αλλά ζωτικά πράγματα, όπως ο χριστουγεννιάτικος στολισμός, μειώνεται δραματικά. Επειδή, όμως, δεν θέλουμε μαζί του να εξανεμιστεί και η εορταστική μας διάθεση, υπάρχουν τρόποι να στολίσουμε το σπίτι μας για αυτή την υπέροχη γιορτή γρήγορα και εύκολα. Ιδανικές συμβουλές για όσους τρέχουν και δεν φτάνουν όλη μέρα αλλά αρνούνται να θυσιάσουν και τα Χριστούγεννα στο βωμό των εξαντλητικών ρυθμών της καθημερινότητας… Μέσα σε δέκα λεπτά (πέντε για να διαβάσετε το άρθρο και πέντε για να κάνετε τις παρακάτω κινήσεις) ο στολισμός σας θα είναι έτοιμος!

Στεφάνι στην πόρτα

Είναι απίθανο το πόσο πολύ θα αλλάξει η εικόνα της πόρτας μας αν κρεμάσουμε σε αυτό ένα χριστουγεννιάτικο στεφάνι με γκι, κλαδιά ελάτου και στολίδια. Άλλωστε, το να καλωσορίζουμε τον εαυτό μας αλλά και τους δικούς μας ανθρώπους σπίτι μας είναι το σημαντικότερο τις μέρες των γιορτών. Και απαιτεί φυσικά ελάχιστο χρόνο.

χριστουγεννιατικος στολισμος

Γκι

Τα γκι μοιάζουν λες και ανακαλύφθηκαν για όλους αυτούς που δεν προλαβαίνουν να στολίσουν δέντρο αλλά θέλουν το χριστουγεννιάτικο στολισμό. Αγοράστε μερικά μεγάλα κλωνάρια από γκι και βάλτε τα σε ένα άδειο βάζο. Με μια κίνηση έχετε αποκτήσει το ακαταμάχητο πράσινο των γιορτών συνδυασμένο με το αγαπημένο κόκκινο. Αν θέλετε, μπορείτε να κρεμάσετε και μερικές μπάλες από το γκι!

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια

Χριστούγεννα χωρίς φωτάκια δεν γίνεται. Αν τα χειμωνιάτικα αυτά βράδια, τα οποία ομολογουμένως είναι αρκετά μεγάλα, δεν δημιουργείται μια ρομαντική ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι από τα λαμπάκια, τότε για τι χριστουγεννιάτικο στολισμό να μιλάμε; Αν ακούγοντας λαμπάκια, έχετε στο μυαλό σας αυτά που βάζουμε στο δέντρο, ποτέ δεν ακουμπούν ομοιόμορφα και μας ξοδεύουν άπειρο χρόνο, για να μπορέσουμε τελικά να τα στερεώσουμε όμορφα, τότε ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσετε! Τα φωτάκια μπορείτε να τα κάνετε απλώς ένα κουβάρι και να τα έχετε κάτω στο πάτωμα και το τραπέζι ή να διαλέξετε κάποιο σχέδιο, όπως αγγελάκια, δεντράκια, νιφάδες ή αστεράκια, και να τα κολλήσετε με blue tack στον τοίχο.

χριστουγεννιατικος στολισος για τζακι

Τζάκι

Αν έχετε τζάκι στο σαλόνι, είναι πιθανό να σας προκαλεί περισσότερο πονοκέφαλο από όση χαρά και ατμόσφαιρα δημιουργεί στο σπίτι. Και αυτό επειδή αισθάνεστε ότι πρέπει να το στολίσετε θεαματικά για τις γιορτές, αφού συνήθως αποτελεί το επίκεντρο του χριστουγεννιάτικου στολισμού. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε, αφού μπορείτε πολύ εύκολα να μεταμορφώσετε το τζάκι σας, για να… υποδεχτεί τον Άγιο Βασίλη. Κρεμάστε μια μεγάλη κάλτσα και βάλτε στο πάνω μέρος του τζακιού βαμβάκι που θυμίζει χιόνι. Μερικά κόκκινα και χρυσά μεγάλα κεριά θα ολοκληρώσουν το στολισμό μέσα σε λίγα λεπτά.

Περισσότερες προτάσεις για χριστουγεννιάτικο στολισμό 2018